Skip to content

Reading آزمون آیلتس

زمانی که از آزمون آیلتس صحبت می‌شود، تمامی مهارت‌های مورد نیاز اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کنند. به همین دلیل است که برای موفقیت در این آزمون نیاز به تقویت مهارت‌های خود در تمامی زمینه‌های موجود خواهید داشت. بخش Reading  در آزمون آیلتس تاثیر زیادی در کسب نمره‌ی قبولی شما خواهد داشت. چنانچه قصد دارید این قسمت را بیشتر و بهتر بشناسید، لازم است قبل از هرچیزی با انواع ریدینگ در آزمون آیلتس آشنا شوید. همانطور که می‌دانید این آزمون به دو صورت آکادمیک و جنرال برگزار می‌شود.

قسمت ریدینگ این دو آزمون با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند که به آن پرداخته می‌شود. اما نکته‌ی مهم‌تر این است که برای موفقیت در قسمت Reading آزمون آیلتس، چه راهکارهایی پیش رو داریم؟ و یا از چه منابعی بهتر است استفاده کنیم؟ در صورتی که قصد دارید با این قسمت از آزمون آیلتس آشنایی لازم را پیدا کنید، تا انتها با ما همراه باشید.

تفاوت Reading در آزمون آکادمیک و جنرال

آزمون آیلتس در دو نوع آکادمیک و جنرال برگزار می‌شود. نوع آکادمیک این آزمون برای افرادی طراحی شده که قصد ادامه تحصیل دارند. ریدینگ آزمون آکادمیک شامل کلمات تخصصی و مطالب سخت‌تر و طولانی تر نسبت به آزمون جنرال است. به صورت عمده متون مرتبط به قسمت ریدینگ آزمون آکادمیک از متون مقالات و ژورنال‌های علمی انتخاب می‌شوند. در مقابل، آزمون آیلتس ریدینگ جنرال، شامل کلمات و متون ساده‌تر نسبت به نوع آکادمیک است. در صورتی که می‌خواهید پذیرش شغلی بگیرید، لازم است در آزمون آیلتس جنرال شرکت کنید. توجه داشته باشید با وجود اینکه متون آزمون ریدینگ جنرال ساده‌تر از آکادمیک است، اما برای کسب نمره‌ی مشابه لازم است به تعداد سوالات بیشتری در آزمون جنرال پاسخ داده شود.

 

در هر دو آزمون تعداد سوالات بخش ریدینگ، 40 سوال است.

در صورت شرکت در هر دو آزمون، قسمت ریدینگ 60 دقیقه زمان برای پاسخگویی دارد.

سطح سوالات قسمت ریدینگ آزمون آیلتس جنرال نسبت به آکادمیک ساده‌تر است. با این وجود برای کسب نمره‌ی بالا لازم است به سوالات بیشتری در مقایسه با آزمون آکادمیک پاسخ دهید.

نوع سوالات در هر دو آزمون به 12 نوع تقسیم بندی می‌شود. در صورت شرکت در هر کدام از آزمون‌های ریدینگ آیلتس، با هر کدام از انواع سوالات ممکن است روبه‌رو شوید.

در آزمون بخش ریدینگ آیلتس آکادمیک ، تعداد متن‌ها 3 مورد است که این 3 متن طولانی و مفهومی هستند و محتوای آنها عموما Pop Science می باشند. با این وجود در آزمون جنرال تعداد متن‌ها به صورت 4 متن کوتاه و 1 متن طولانی تر طراحی شده و مفهوم آن بسیار ساده تر‌ و مرتبط به موضوعات عمومی از مشخصات یک تبلیغ یا بروشور مسافرتی و یا آموزشی تا شرایط استخدام یک شرکت می باشند.

فرم Reading در آزمون‌های آکادمیک و جنرال

یکی از مهم‌ترین بخش‌های آزمون آیلتس مربوط به بخش Listening یا شنیداری می‌باشد. این بخش می‌تواند میزان تسلط شما را در درک صحبت افراد انگلیسی زبان بسنجد. مدت زمان برگزاری بخش لیسنینگ آزمون آیلتس حدود 30 دقیقه تعیین شده است. علاوه ‌بر این تعداد سوالاتی که در این قسمت وجود دارد،40 سوال می‌باشد. مختلف و به صلاحدید مرکز اصلی برگزار کننده‌ی آزمون آیلتس دچار تغییراتی شود. فایل صوتی قسمت شنیداری این آزمون تنها یک بار برای شرکت کنندگان پخش می‌شود. در حین شنیدن قسمت های مختلف ، داوطلب با بکار بستن تکنیک ها و با شناخت از تست های مختلف می بایست جواب سوالات رو پیدا کرده و آنها را در دفترچه سوالات بنویسد و در انتها 10 دقیقه وقت خواهند داشت تا جواب نهایی سوالات را با اسپل صحیح به بخش پاسخ نامه منتقل کنند.

افرادی که در این بخش مهارت زیادی ندارند می‌توانند با دیدن فیلم، شنیدن موسیقی‌ به زبان انگلیسی و دانلود اپلیکیشن‌های مختلف مرتبط با این زمینه، بخش مهارت لیسنینگ را در خود تقویت کنند. توجه کنید اولین مهارتی که در آزمون آیلتس مورد سنجش و ارزیابی قرار می‌گیرد آزمون لیسنینگ می‌باشد. این بخش در دو آزمون آکادمیک و جنرال نیز یکسان است. این آزمون به صورتی است که پس از عبور از هر بخش سوالات آن سخت‌تر می‌شود. در نتیجه باید تلاش کنید که در همان بخش‌های ابتدایی به تعداد بیشتری از سوالات پاسخ دهید. تمرکز، تسلط و تمرین زیاد تاثیر زیادی در موفقیت شما در این بخش از آزمون دارد.

1. فرمReading آزمون آکادمیک

در آزمون آکادمیک، بخش ریدینگ شامل 40 سوال است که در یک ساعت باید به همگی آنها جواب داده شود و همزمان در پاسخ نامه سوالات نوشته شوند. این سوالات برای ارزیابی طیف گسترده‌ای از مهارت های خواندن طراحی شده‌اند. در واقع این سوالات به صورتی هستند که می‌توانید با پاسخ دادن به آنها تا حد زیادی میزان تسلط خود را در خواندن جملات و ساختارهای انگلیسی و درک معانی آنها بسنجید. به صورت کلی آزمون آیلتس آکادمیک شامل سه متن تقریبا طولانی و مفهومی/تحلیلی می‌باشند. این متون نکات توصیفی و واقعی تا گفتمانی و استدلالی را شامل می‌شوند. متن‌های انتخابی در قسمت ریدینگ آزمون آکادمیک، نسبت به نوع جنرال مفهومی‌تر و خاص‌تر هستند. اما به صورت ویژه برای افراد متخصص در زمینه‌های متفاوت انتخاب نمی‌شوند. بخش اول آزمون ریدینگ آکادمیک شامل متنی ساده تر بیشتر در رابطه با معرفی و یا توصیف یک گونه خاص حیوان، گیاه یا یک کشف علمی می باشند . بخش دوم و بخش سوم شامل متن های بلندتر و پیچیده تر هستند. کانسپت های مربوط به علوم انسانی از انسان شناسی گرفته تا فلسفه و همچنین متون مربوط به تجارت و کسب و کار جز سخت ترین متون در نظر گرفته می شوند. در این آزمون 3 متن با تعدادی سوال متنوع برای سنجیدن مهارت‌های شما وجود دارد.

2. فرم Reading آزمون جنرال

در آزمون جنرال، بخش ریدینگ شامل 40 سوال است که در یک ساعت باید به همگی آنها جواب داده شود و همزمان در پاسخ نامه سوالات نوشته شوند. این سوالات برای ارزیابی مهارت های خواندن متن های عمومی طراحی شده‌اند. در آزمون جنرال با متن‌هایی روبه‌رو می‌شوید که ممکن است به صورت روزانه در محیط انگلیسی زبان با آنها برخورد کنید. این متن‌ها به صورت عمده از روزنامه و مجلات انتخاب می‌شوند و در مقایسه با بخش آکادمیک بسیار ساده تر هستند. قسمت ریدینگ آزمون جنرال دارای سه بخش است. بخش های اول و دوم شامل دو متن کوتاه با موضوعات عمومی می باشند ولی در بخش سوم آزمون جنرال ، یک متن طولانی و چالش برانگیزتر وجود دارد.

انواع سوالات Reading آیلتس در آزمون‌های آکادمیک و جنرال

بخش ریدینگ در آزمون آیلتس شامل سوالات متنوعی می شود. هرکدام از این سوالات، می‌تواند نوعی از مهارت‌های لازم در خواندن را بررسی کنند. با اطلاع از انواع سوالات و شناخت سبک آن می‌توانید با تسلط بیشتری در آزمون آیلتس شرکت کنید و در زمان مشخص شده به آنها جواب دهید. در ادامه با 6 نوع از پرکاربردترین سوالات آشنا خواهید شد.

  • List of Heading (انتخاب سرتیترها)

این قسمت ، تسلط شما در تشخیص ایده یا موضوع اصلی هر پاراگراف در متن سنجیده می شود. در این بخش موظف هستید عنوان های داخل باکس عناوین را با پاراگراف‌ها یا بخش‌های صحیح که بر اساس حروف الفبای لاتین مشخص شده‌اند مطابقت دهید. بر خلاف سوالات بخش های دیگر که به اطلاعات جزئی نیز اشاره دارد، این نوع از سوال، کلیات پاراگراف ها را مورد بررسی قرار می دهد.

  • 2Multiple Choice Questions (سوالات چند گزینه ای )‌

در این قسمت، شرکت کنندگان باید بتوانند بهترین پاسخ را از بین 3 گزینه، 2 پاسخ صحیح را از بین 5 گزینه و 3 پاسخ صحیح را از بین 7 گزینه انتخاب و در پاسخ ‌نامه وارد کنند. در این قسمت، سوالات به ترتیب اطلاعات داخل متن هستند. به بیانی دیگر پاسخ سوال اول در ابتدای متن و پاسخ سوالات بعدی، در ادامه آورده می‌شود.

  • سوالات درک مفهوم و بررسی صحیح بودن اطلاعات (  True/ False/ Not Given or Yes/ No/ Not Given ) 
    •  

در سوالات درک مفهوم با سه عبارت درست، نادرست و اشاره نشده روبه‌رو خواهید شد. برای پاسخ دادن به این سوالات لازم است که توجه کامل به اطلاعات داخل متن با توجه به کلید واژه ها داشته باشید. در صورتی که اطلاعاتی در زمینه‌ی اشاره شده دارید ولی متن مخالف آن را بیان کرده، می بایست آن را نادرست در نظر بگیرید. اگر قسمتی از اطلاعات در متن می باشد ولی قسمت دیگری از آن حتی یک کلیدواژه در متن ذکر نشده است می بایست آن را اشاره نشده در نظر بگیرید ، پس بسیار مهم است که اطلاعات متن قسمت ریدینگ را مستند بدانید و باتوجه به اطلاعات عمومی و برداشت شخصی خود جواب ندهید. در این قسمت هدف بررسی درک شما از درک دقیق متون انگلیسی است. در این قسمت، سوالات به ترتیب اطلاعات داخل متن هستند.

  •  Locating Informationموقعیت یابی اطلاعات

در این قسمت، داوطلبان باید اطلاعات خاصی را در پاراگراف ها پیدا کنند. این اطلاعات به صورت حروف مرتبط با پاراگراف و بخش موردنظر، در پاسخ نامه وارد می‌شوند. به بیانی دیگر ممکن است لازم باشد تفاوت دو یا چند کلیدواژه را که در پاراگراف های متن بیان شده، بیابید و شماره پاراگراف مورد نظر را در پاسخ‌نامه وارد ‌کنید. در این قسمت گاها یک پاراگراف، یک یا دو گزینه از صورت های سوال را به خود اختصاص میدهد و شاید یک پاراگراف شامل هیچ کدام از صورت های سوال نباشد.

  • Summary Completionکامل کردن خلاصه، یادداشت، جدول، تکمیل نمودار، کامل کردن جمله، جواب کوتاه به سوال

این بخش، تنوع بسیار بالایی از انواع سوالات را شامل می شود. در این قسمت، به شرکت کننده خلاصه‌ای از مفهوم کلی متن از یک یا چندین پاراگراف و یا کل متن داده می‌شود. پس از آن، داوطلب باید این خلاصه را تکمیل کند. تعداد کلمات استفاده شده در این بخش باید براساس خواسته‌ی دستور العمل سوال باشد. چنانچه تعداد کلمات بیشتر از حد مجاز باشد، نمره‌ی سوال را از دست خواهید داد. این بخش برای سنجیدن تسلط شما در درک جزئیات است و توجه به کلیدواژه ها اهمیت بسیار زیادی دارد. برای پاسخ دادن به این سوالات لازم نیست فرم کلمات استفاده شده در پاسخ نامه دقیقا مشابه متن باشد و با توجه به خلاصه جدید و جایگاه گرامری، می بایست مقوله دستوری کلمه را تغییر دهید. توجه داشته باشید که در این قسمت، سوالات به ترتیب اطلاعات داخل متن ذکر نمی شوند.

  •  Matching تطبیق کلمات و جملات 

در این بخش، شرکت کنندگان باید مجموعه‌ای از عبارات یا بخشی از اطلاعات را با لیستی از گزینه‌های داخل باکس مطابقت دهند. در واقع با این نوع سوالات، میزان تسلط فرد در تشخیص نظریه‌های مختلف مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. این بخش برای سنجیدن تسلط شما در درک جزئیات است و توجه به کلیدواژه ها اهمیت بسیار زیادی دارد.

نحوه محاسبه نمره Reading آیلتس

محاسبه‌ی بخش ریدینگ در آزمون آیلتس بر اساس پاسخ‌های صحیح شما مشخص می‌شود. در واقع در صورتی که پاسخ یک سوال را به صورت صحیح داده باشید، نمره‌ی آن را دریافت می‌کنید. از آنجایی که این آزمون نمره‌ی منفی ندارد پیشنهاد می‌شود به سوالاتی که در درستی جواب آنها شک دارید نیز پاسخ دهید. در ادامه جدول نمره‌دهی قسمت ریدینگ آزمون آیلتس ضمیمه‌ خواهد شد. در نظر داشته باشید با توجه به اینکه آزمون ریدینگ آیلتس جنرال ساده‌تر از آکادمیک است، طبیعتا برای رسیدن به یک نمره‌ی مشابه در آزمون جنرال لازم است به سوالات بیشتری پاسخ دهید.

نمرات ریدینگ ایلتس جنرال

راهکارهایی برای تقویت مهارت خواندن در آزمون آیلتس

مهارت خواندن اهمیت زیادی در راستای ادامه تحصیل و زندگی در یک محیط انگلیسی زبان دارد. برای اینکه بتوانید مهارت خواندن در آزمون آیلتس را تقویت کنید، راهکارهایی وجود دارد که در ادامه به صورت مختصر به آن اشاره می‌شود. در نظر بگیرید تداوم و تمرین مستمر تاثیر زیادی در یادگیری یک زبان نو و تازه دارد. با این وجود، راهکارهای ارائه شده به شما کمک می‌کند در این راه مطمئن‌تر قدم بردارید.

  • خواندن مقاله های متنوع و جذاب از وب سایت های برتر انگلیسی زبان

Success / Vogue / Psychology Today / Times / The New Yorker / Guardian / Reader’s Digest / Mental Floss / The New York Times International

  • مطالعه‌ی کتاب ‌های متنوع درک مطلب انگلیسی
  • عضو شدن در شبکه‌های اجتماعی انگلیسی زبان
  • مطالعه و تمرین روزانه برای ارتقا سطح واژگان جدید

معرفی منابع تقویت خواندن آیلتس

برای اینکه مهارت خواندن خود را برای آزمون ریدینگ تقویت کنید، منابع متفاوتی وجود دارد که می‌توان از آنها استفاده نمود. در این بین لازم است توجه داشته باشید که منبع مفید، منبعی به شمار می‌رود که توسط یک فرد متخصص به شما پیشنهاد گردد. با این وجود در ادامه به چند نمونه از سری منابع پرطرفدار تقویت مهارت خواندن در آزمون آیلتس اشاره می‌کنیم.

Inside Reading Books .1

Active Skills for Reading. 2

Select Reading Series .3

Focus on Vocabulary Books .4

5. IELTS Advantage: Reading Skills

Longman Academic Reading Series .6

تکنیک‌ها و نکات کلیدی Reading آیلتس

نکات و تکنیک‌هایی وجود دارد که میتوانید با در نظر گرفتن آن‌ها، به طور کامل از عهده‌ی پاسخگویی به سوالات ریدینگ آزمون آیلتس در زمان مشخص شده بر بیایید. این نکات و تکنیک‌ها تاثیر زیادی در افزایش نمره‌ی شما در بخش ریدینگ در آزمون آیلتس دارد.

  • نکته بسیار مهم در پاسخ دادن به اکثر سوالات در خواندن صحیح سوالات ، فهم دقیق آنها و مشخص کردن کلید واژه ها به طور درست می باشد.
  • با توجه به محدودیت زمان آزمون، متن‌ها را به صورت کامل مطالعه نکنید.
  • برای بیشتر سوالات، شما باید در ابتدا صورت سوال ها را بخوانید و بعد وارد متن بشوید.
  • مهارت‌های Skimming و Scanning دو تکنیک بسیار مهم و کاربردی در جواب دادن به انواع سوالات می باشند. شما باید به طور کامل با این دو مهارت آشنا شوید و از آن‌ها در جای صحیح و با توجه به انواع سوالات مختلف استفاده کنید.
  • از افراد متخصص و با تجربه در این راه کمک بگیرید تا نتیجه‌ی خوبی از آزمون تان بگیرید.

معرفی دوره‌های متقی آیلتس

با وجود هزینه‌ی زیادی که آزمون آیلتس برای هر فرد دارد، شرکت مداوم در آن منطقی به نظر نمی رسد. به همین دلیل لازم است تا زمانی که تسلط کافی بر روی ساختار وگرامرهای زبان انگلیسی و هم چنین سطح بالایی از واژگان را ندارید، در این آزمون شرکت نکنید. بسیاری به اشتباه فکر میکنند که دانستن واژگان به تنهایی منجر به گرفتن نمره بالایی در این بخش میشود، درحالیکه دانش وسیع و گسترده ی ساختار وگرامرهای متنوع و کاربردی زبان انگلیسی، منجر به فهم دقیق و درست جملات و سرعت بالاتر در خواندن متون تحلیلی میشود. رسیدن به نمره‌ی بالا و ایده‌آل در بخش ریدینگ آزمون آیلتس، نیازمند مهارت های بالایی در این زمینه ها می باشد.

با شرکت در دوره‌های Pre-IELTS گروه آموزشی متقی آیلتس، آمادگی لازم را برای کسب تمامی مهارت‌های مربوط به ساختار وگرامرهای زبان انگلیسی برای شرکت در آزمون ریدینگ پیدا خواهید کرد. همچنین با شرکت در دوره های ریدینگ ،  با انواع سوالات و  همچنین موارد استفاده از تکنیک های Skimming  و Scanning در تست های گوناگون آشنا خواهید شد. چنانچه به تقویت یکی از مهارت‌های چهارگانه نیاز داشته باشید، این امکان را دارید که در زمینه‌ی مدنظرتان در دوره‌های تعریف شده شرکت کنید. با این وجود در صورتی که سطح شما پایین‌تر نیز باشد، دوره‌های با کیفیت و استانداردی برایتان برگزار می‌شود تا بتوانید طعم شیرین تسلط به زبان انگلیسی را بچشید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.

[df-form-login]