Skip to content
اسپیکینگ آیلتس

Speaking آزمون آیلتس

آزمون آیلتس یکی از آزمون‌هایی است که بسیاری از افراد برای قبولی در آن تلاش می‌کنند. در این آزمون مهارت‌های مختلفی از جمله  Writing، Listening، Reading و همچنین Speaking مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. به عبارتی آزمون آیلتس در 4 بخش برگزار می‌شود. برگزاری این آزمون نزدیک به سه ساعت زمان می‌برد و توانایی زبانی شرکت کنندگان در زمان بندی های مشخص بررسی میشود. قابل توجه است که آزمون Speaking  در یک روز جداگانه برگزار میشود. بسته به زمان بندی سنترهای برگزارکننده آزمون، بخش Speaking آزمون آیلتس را می‌توان یک هفته تا چند روز قبل و یا حتی یک یا چند روز پس از اتمام بخش‌ کتبی به اتمام رساند. در بخش Speaking، فرد باید نسبت به بیان مشخصات و اطلاعات خود مسلط باشد. در این آزمون و در این بخش فرد به معرفی خود، محل زندگی، علاقه مندی هایش و ارائه اطلاعات درباره تحصیلات و شغلش می‌پردازد. کارشناسان، مهارت داوطلب را در زمینه Speaking با به چالش کشیدن او در موقعیت‌های رسمی و غیر رسمی می‌سنجند. این آزمون شامل سه بخش از سؤالات می شود و موضوع هر بخش با هدف سنجش توانمندی و مهارت داوطلب، متفاوت است. در ادامه، ساختار این سه بخش از آزمون بیشتر مورد بررسی قرار می‌گیرد.

ساختار speaking آیلتس

ساختار آزمون اسپیکینگ آیلتس به این گونه است که یک مصاحبه شفاهی بین داوطلب و آزمونگر برگزار می‌شود. این آزمون سه بخش دارد و هر بخش بدون وقفه با بخش دیگر، اجرا می‌شود. در هر بخش از این آزمون شفاهی، مهارت گفتاری فرد به زبان انگلیسی، در یک سری از زمینه‌های خاص که از قبل مشخص شده‌اند، بررسی می‌شوند. تمام بخش‌های گفتاری این آزمون ضبط می‌شوند. مدت زمان برگزاری چنین آزمونی معمولاً 11 الی 15 دقیقه محاسبه شده است.

بخش های مختلف اسپیکینگ آیلتس

بخش اول سوالات Speaking

ساختار بخش اول آزمون  اسپیکینگ آیلتس به این گونه است که آزمونگر تعدادی سؤالات کوتاه و عمومی را از داوطلب می‌پرسد. در این بخش داوطلب باید به اطلاعات شخصی از جمله معرفی خود، محل زندگی، شغل، تحصیلات، خانواده و همچنین علایقی که دارد، به انگلیسی مسلط باشد. این بخش 4 الی 5 دقیقه زمان خواهد برد. در این بخش به مهارت‌هایی از جمله، برقراری ارتباط، ارائه تجربیات، بیان نظرات و ارائه اطلاعات در مورد مسائل روزمره نیاز دارید. در این بخش 9 الی 12 سؤال توسط آزمونگر پرسیده می‌شود. در ادامه به سؤالاتی می‌پردازیم که ممکن است آزمونگر از شما در بخش اول این آزمون بپرسد. در هنگام پاسخ به این سؤالات، طبیعی باشید و خود واقعی‌تان را حفظ کنید. سعی کنید قبل از آزمون مطالبی مثل خاطرات کودکی، زندگی روزانه، اتفاقات اخیر، نظرات، ایده‌ها و چیزهای معمول و پرطرف‌دار در کشورتان را مرور و آماده کنید.

 فراموش نکنید که هر آنچه در این بخش وجود دارد، درباره شما و کشورتان است. در آزمون سؤالاتی در مورد کار مثل (چه شغلی دارید؟) یا (کجا مشغول به کار هستید؟) خواهید داشت. همچنین در مورد درس و تحصیلات نیز ممکن است سؤالاتی مطرح شوند. از این سؤالات نیز می‌توان به (کجا تحصیل کرده‌اید؟) یا (چرا این رشته را انتخاب کردید؟) اشاره کرد. محل زندگی شما نیز دارای اهمیت است و ممکن است از شما پرسیده شود که (محل زندگی شما کجا است؟) ، (محل زندگی قبلی شما کجا بوده؟) و یا ( نکات مثبت و یا منفی درباره محل زندگی تان چیست؟) و سؤالاتی از این قبیل. همچنین در مورد خانه شما نیز سؤالاتی مثل (خانه شما کجا است؟) (دکوراسیون خانه شما چطور است؟) مطرح می‌شود. بهتر است در زمینه‌های ذکر شده قبل از آزمون، اطلاعات خوبی کسب کنید، زیرا رایج‌ترین سؤالات در بخش اول در مورد همین موضوعات هستند.

بخش دوم سوالات Speaking

ساختار بخش دوم آزمون اسپیکینگ آیلتس به این گونه است که یک CUE CARD or TASK CARD به داوطلب ارائه می‌شود. روی این کارت یک موضوع مطرح شده و سؤالات مختلفی در مورد آن نوشته شده. از داوطلب خواسته می‌شود تا در این بخش درباره این موضوع صحبت کند. قبل از صحبت، داوطلب می‌تواند از کاغذ و مدادی که در اختیارش قرار داده می‌شود، استفاده کرده و آنچه می‌خواهد بیان کند را یادداشت کند. برای آماده سازی، یک دقیقه زمان در اختیار داوطلب قرار می‌گیرد. داوطلب باید دو دقیقه در مورد موضوع مشخص شده صحبت کرده و سپس به سؤالات پیرامون آن پاسخ دهد.

 اگر از این کارت به درستی استفاده شود و یادداشت برداری به روش درست و بهینه فراموش نشود، داوطلب می‌تواند مصاحبه بسیار موفقی داشته باشد. این بخش حدود سه الی چهار دقیقه زمان می برد. در این بخش باید ایده‌ها و موضوع مورد نظر را به صورت بهینه مدیریت کنید. در این بخش بهتر است تا جایی که امکان صحبت وجود دارد، صحبت کرده و تمام تلاش خود را بکنید تا از گرامرها و ساختارهای متنوع و همچنین کلمات وCollocations  مرتبط استفاده کنید.

ژاله متقی، مدرس حرفه ای آیلتس، سوالات رایج ‌اسپیکینگ در بخش دوم را به 5 دسته اصلی گروه بندی کرده است : دسته اول ( توصیف افراد مختلف و بررسی کاراکتر آنها) ، دسته دوم ( توصیف انواع وسایل و مسائل مرتبط به تکنولوژی) ، دسته سوم ( توصیف مکان های مختلف ) ، دسته چهارم ( توصیف رویداد ها و زمان های مختلف) ، دسته پنجم ( توصیف مسائل انتزاعی). قبل از شرکت در آزمون، شما می بایست از هر دسته سوالات، تعداد متنوعی از کارت ها را تمرین کنید و با تکنینک های مختلف داستان پردازی  (Making up Stories) آشنا شوید.

بخش سوم سوالات Speaking

تاکید ساختار بخش سوم روی گفتگویی بین داوطلب و آزمونگر به صورت بحث استدلالی است. در این بخش، داوطلب فرصت دارد تا در مورد سوالات مطرح شده، ایده‌های متنوعی را به همراه دلایل قانع کننده ارائه دهد. در این بخش ، موضوع TASK CARD  CUE Card or به صورت عمیق تری بررسی می‌شوند. به‌عنوان‌ مثال اگر بحث هنر مطرح شده باشد، سؤالات عمیق‌تری مثل ( از نظر شما، چه چیزی یک نقاشی را زیبا می‌سازد؟)  ویا (آیا مردم جامعه شما به هنر علاقه دارند؟) مطرح می‌شوند. همچنین اگر در بخش دوم موضوع راجع به کتاب باشد، ممکن است با سوالی در مورد آن مثل (چگونه می توان کودکان را به کتابخوانی علاقه مند کرد؟) مواجه شوید. اگر در بخش‌ دوم، موضوع مورد بحث درباره سلبریتی ها بوده باشد، ممکن است مجبور شوید به این سؤال که (چه چیزی یک فرد را به سلبریتی تبدیل می‌کند؟) پاسخ دهید. این بخش حدود 4 الی 5 دقیقه زمان می‌برد. تمرکز اصلی این بخش بر توانایی تجزیه و تحلیل، توجیه نظرات، ارائه دلایل منطقی و قانع کننده، حدس مسائل و بحث در مورد آن است. در این بخش حدود 5 الی 8 سؤال از داوطلب پرسیده می‌شود.

چگونه مهارت Speaking آیلتس را تقویت کنیم؟

ممکن است روش‌های مختلفی برای تقویت مهارت اسپیکینگ آیلتس وجود داشته باشند. یکی از بهترین روش‌هایی که می‌توانید امتحان کنید، صحبت درباره علایق و چیزهایی است که دوست دارید. در واقع شما در این روش باید یک موضوع مشخص را با توجه به دسته بندی موضوعات در بخش های اول و دوم انتخاب کنید و سپس سعی کنید از گرامرها، ساختارهای متنوع و واژگانی که تاکنون آموخته‌اید استفاده کنید. با آنچه می‌دانید و آنچه دوست دارید، جمله ساخته و شروع به صحبت کنید. سعی کنید در حین صحبت صدای خود را حتما ضبط و پس از اتمام به خوبی به صدای ضبط شده خود گوش دهید. پس از گوش دادن به صدای خود، متوجه ایرادات گرامری یا تلفظی خود می‌شوید و آگاهانه تر می توانید صحبت کنید. در هنگام صحبت و ضبط صدا، نگران این نباشید که چه کلمه‌ای درست استفاده شده یا چه گرامری درست بیان شده، بلکه مسئله و هدف اصلی ادامه دادن است. اگر به صحبت ادامه دهید و بعداً به صدای خود گوش دهید بهتر متوجه خواهید شد که در دفعات بعد چه کاری باید انجام دهید. گوش دادن به پادکست های متنوع در سطح های مختلف انگلیسی نیز تأثیر مهمی در یادگیری و تقویت اسپیکینگ دارد. همچنین دیدن فیلم و سریال های انگلیسی به صورت اصولی میتواند بسیار تاثیرگذار باشد.

مهارت مکالمه در آزمون ایلتس

نحوه نمره دهی و معیارهای مورد توجه در آن

بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس، بر اساس تعدادی معیارهای مشخص شده نمره دهی می‌شود. در حالت کلی 5 معیار اصلی برای این بخش مشخص شده است. نمره آزمون مورد نظر از 9 در نظر گرفته می‌شود و با توجه به این مسئله می‌توان گفت که هر معیار 20 درصد از نمره کل این بخش را تشکیل می‌دهد. عملکرد شما در این بخش توسط آزمونگران معتبر آیلتس مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد. همه این آزمونگران مدرک معتبر آیلتس داشته و توسط مراکز معتبر آیلتس، به عنوان آزمونگر استخدام می‌شوند. معیارهای مورد بررسی و ارزیابی در بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس عبارت است از:

1. روانی و انسجام (Coherence and Fluency)

اگر در حین امتحان، بدون وقفه های زیاد و به صورت روان به سؤالات پاسخ دهید، به معنای این است که روانی و انسجام را رعایت کرده‌اید. سرعت صحبت کردن شما توسط این معیار سنجیده می‌شود. اگر سرعت گفتار و تداوم آن قابل قبول باشد، می‌توانید 20 درصد از نمره را کسب کنید. سرعت و تداوم گفتار، نشان دهنده تسلط شما به موضوع مورد نظر بوده و یک شاخص کلیدی در روانی کلام محسوب می‌شود. همچنین می‌توان گفت که شاخص مربوط به انسجام کلام بوده و توالی منطقی جملاتی است که هنگام صحبت یا پاسخ دادن به سؤال استفاده می‌کنید. استفاده درست و بجا از کلمات و عبارات ربط به صورت متنوع باعث می‌شوند تا بتوانید نمره خوبی را کسب کنید.

2. منبع واژگان

معیار دوم به گستره واژگانی و عبارات و Collocations اشاره دارد که شما در بحث های مختلف از آن‌ها استفاده می‌کنید. شاخص‌های کلیدی منبع واژگانی عبارت‌اند از استفاده بدون تردید از واژگان و استفاده از کلمات مناسب و متنوع و همچنین استفاده از حروف اضافه صحیح در صورت لزوم. اگر داوطلب بتواند متوجه شود که چه کلمه‌ای را در کدام جمله و چگونه به کار ببرد، می‌تواند نمره قابل قبولی را در این زمینه کسب کند.

3. دامنه یا محدوده گرامری و دقت در درست استفاده کردن آنها

این معیار به استفاده دقیق، درست و مناسب از گرامرها و ساختارهای متنوع، اشاره دارد. شاخص‌هایی که در این معیار از اهمیت بالایی برخوردار هستند شامل طول جملات و پیچیدگی آن، استفاده مناسب از جملات، حفظ دامنه ساختار جمله می‌باشند. همچنین در مورد دقت گرامری می‌توان به شاخص‌های کلیدی مثل تعداد خطاهای گرامری یک جمله یا مقداری از گفتار و میزان واضح بودن خطا اشاره کرد.

4. تلفظ

از معیارهای مهم دیگر نمره دهی اسپیکینگ آزمون آیلتس می‌توان به تلفظ صحیح کلمات نیز اشاره کرد. این معیار به تولید واژگانی قابل درک و فهم اشاره دارد. از شاخص‌های کلیدی از معیار می‌توان به کوشش شنونده برای فهم کلمات و میزان نامفهوم بودن کلمات اشاره کرد.

5. درک صحیح از سوالات

داوطلب باید سوالاتی که از او پرسیده میشود را به درستی دریابد و جوابی مشخص با توجه به سوال طرح شده به آنها بدهد. در صورتی که به اشتباه سوالات را متوجه شود، قطعا جواب اشتباه میدهد و منجر میشود که تاثیر منفی روی کل نمره اش داشته باشد. برای یک تا سه بار، داوطلب مجاز است از آزمون گر بخواهد تا سوال خود را دوباره تکرار کند.

معرفی دوره‌های متقی آیلتس

یکی از مهم‌ترین مواردی که در راستای موفقیت در آزمون آیلتس اهمیت دارد، داشتن راهنما و منابع به روز و صحیح است. از آنجایی که این آزمون هزینه‌ی زیادی برای داوطلب در پی دارد، لازم است هر فرد با تسلط بالا در این آزمون شرکت کند. ممکن است به هر دلیلی از رفتن به کلاس زبان دلسرد شده باشید و زمان‌ کافی برای رفت و آمد به کلاس در اختیارتان نباشد. در چنین شرایطی می‌توانید با خیال راحت در دوره‌های Pre-IELTS و IELTS مجموعه‌‌ی متقی آیلتس شرکت کنید. از این طریق می‌توانید تمامی مهارت‌های مورد نیازتان را تقویت کنید و‌ به ‌راحتی در این آزمون سربلند شوید. فراموش نکنید دوره‌های متقی آیلتس برای هر فرد با هر سطحی متناسب است. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.

[df-form-login]