Skip to content
رایتینگ در آیلتس

writing آزمون آیلتس

یکی از مهارت‌های چهارگانه آزمون آیلتس، writing است. در واقع writing در آزمون آیلتس از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. مهارت writing در آزمون آیلتس برای ارزیابی طیف گسترده‌ای از مهارت‌های نوشتاری طراحی شده است. از این مهارت‌های نوشتاری، می‌توان به توانایی درک صحیح صورت سوال، سازماندهی ایده‌ها و استفاده دقیق از واژگان و گرامر و ساختارهای متنوع اشاره کرد. در ادامه هر آنچه لازم است در رابطه با این مهارت از سری مهارت‌های چهارگانه‌ی آیلتس بدانید، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

ساختار Writing آیلتس

داوطلبانی که با ساختار رایتینگ آیلتس آشنایی داشته باشند، می‌توانند در این آزمون موفقیت بهتری کسب کنند. قبل از اقدام برای شرکت در این بخش از آزمون، مطمئن شوید که با ساختار رایتینگ آزمون آیلتس آشنا هستید. به طور کلی دو نوع آزمون آیلتس رایتینگ وجود دارد، آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال. هر دوی این آزمون‌ها، درجه بندی یا نمره‌دهی یکسانی دارند. بخش رایتینگ آزمون آیلتس را روز آزمون کتبی با آزمون‌های ریدینگ و لیسنینگ می‌گذرانید. نکته قابل توجه این است که بخش های  Listening و  Speakingدر آزمون‌های آکادمیک و جنرال یکسان هستند، اما بین بخش های Reading و Writing در آزمون آکادمیک و جنرال تفاوت زیادی وجود دارد. قبل از هر کاری مطمئن شوید که به چه هدف و برای چه نوع آزمونی باید آماده شوید و تلاش کنید تا به صورت اصولی و با در نظر گرفتن جزئیات با این دو آزمون آشنا شوید.

ساختار Writing آزمون جنرال و آکادمیک

 در این بخش، شرکت کنندگان با دو TASK تحت نام های تسک اول و تسک دوم روبرو می شوند. برای تسک اول می بایست حداقل 150 کلمه و برای تسک دوم می بایست حداقل 250 کلمه نوشته شود. پاسخ‌ها به آزمون رایتینگ جنرال باید به طور کامل در برگه های پاسخ‌نامه نوشته شوند. شرکت کنندگان در آزمون جنرال و آکادمیک می بایست با مداد نرم ، مقالات را در برگه های مخصوص آزمون که شامل سربرگ TASK1 وTask2  می باشند، بنویسند. پس حتما قبل از آزمون، شرکت کنندگان می بایست روی برگه های اصلی تمرین کنند تا به صورت دقیق از تعداد کلمات خود با توجه به تعداد خط های برگه و سایز دست خود آگاه شوند. در صورتیکه تعداد لغات کمتر از حد مجاز نوشته شوند، از نمره اصلی، کسری از نمره به عنوان پنالتی کم میشود.

سوالات تسک اول Writingدر آزمون آکادمیک

تسک اول از آزمون آکادمیک شامل اطلاعاتی از یک نوع نمودار می باشد. این نمودار میتواند یک نمودار میله ای، خطی، دایره ای، جدول، Process  و یا نقشه و Plan باشد . از شما خواسته می‌شود با استفاده از واژگان و ساختارهای مربوطه به این بخش، آنچه که ارائه شده را به طور کامل بدون ارائه نظر شخصی توصیف کرده و درصورت لزوم شروع به مقایسه و بررسی جزئیات نمایید. از جمله موضوعاتی که ممکن است در این بخش با آن مواجه شوید، می‌توان به توصیف داده‌ها و فرایند یا عملکرد، یک اتفاق و یا یک رویداد و یا توصیف دقیق ویژگی های یک شی اشاره کرد. شما باید در تسک اول آزمون آکادمیک، بتوانید پاسخ خود را به سه بخش تقسیم کرده و سپس ارائه دهید. این سه بخش شامل مقدمه، نمای کلی و ویژگی‌های اصلی نمودار به همراه بررسی و مقایسه جزئیات ویژگی های نمودار است. شرکت کنندگان در آزمون آکادمیک آیلتس باید توجه داشته باشند که اگر پاسخی خارج از موضوع بنویسند یا پاسخ شان به صورت متن کامل و پیوسته نباشد، به دلیل بی ربط بودن پاسخ جریمه خواهند شد. کپی برداری از منابع دیگر نیز شامل جریمه است. برای اینکه بتوانید در این تسک موفق باشید و بتوانید به سرعت تحلیل کنید، می بایست حتما قبل از آزمون از هر نمونه نمودار، چندین بار تمرین کرده و بنویسید. خواندن و آنالیز نمونه رایتینگ های نمرات برتر کمک بسیاری در سرعت عمل شما در تحلیل و فهم انواع نمودارها می کند.

در نظر داشته باشید که بدون متوجه شدن نمودار یا جدول، شروع به نوشتن نکنید. اگر مسئله را درک نکرده باشید، ولی بهترین جمله بندی را به کار ببرید باز هم هیچ امتیازی نخواهید گرفت. موضوعات کلیدی را از داخل نمودار بیرون بکشید تا به خوبی متوجه اصل مطلب شوید. به نمودار دقت کنید و داده‌ها را از آن بیرون بکشید و مقایسه جزئیات را از دست ندهید.

writing در آزمون آیلتس

سوالات تسک اول Writingدر آزمون جنرال

در تسک اول آزمون رایتینگ جنرال، داوطلب در موقعیتی برای نوشتن یک نامه قرار می‌گیرد و باید با توجه به موقعیت یا عنوان داده شده، یک نامه رسمی یا غیر رسمی (با توجه به اینکه مخاطب هدف چه کسی است) بنویسد. به‌عنوان‌ مثال، نوشتن نامه به یک دوست، یک نامه غیر رسمی محسوب می‌شود، در حالی که نوشتن نامه به یک سازمان دولتی یا افرادی که مقام بالاتری از ما در حیطه کاری دارند، رسمی در نظر گرفته می شود. برای مشخص شدن هدف نامه، باید تمام جزئیات لازم را در این نامه ارائه داده و شرایط را توضیح دهید. سعی کنید با استفاده از دایره‌ی واژگان متنوع، این بخش را بنویسید تا بهترین نتیجه‌ی ممکن را برای شما به دنبال داشته باشد. در نظر داشته باشید که ساختار نوشتن نامه، ویژگی های خاص خودش را دارد و قبل از نوشتن، شما باید با انواع نامه ها با توجه به نوع سوال ( دعوت نامه، نامه عذرخواهی، شکایت نامه ، نامه تشکر و درخواست نامه ) آشنا شوید و بدانید که برای هر نوع سوال ، چه ساختارها و عبارات از پیش آماده و همچنین واژگان و Collocations استفاده میشود.

سوالات تسک دوم رایتینگ آزمون جنرال و آکادمیک

در سوالات تسک دوم آزمون جنرال و آکادمیک، شما با یک دیدگاه، استدلال یا مشکل روبرو می‌شوید. موضوعات بسیار متنوع و مختلفی ممکن است در صورت سوال مطرح و از شما پرسیده شود. در این بخش 5 نمونه سوال رایج وجود دارد و شما قبل از آزمون باید با انواع این سوالات و نحوه پاسخ گویی به آنها آشنا شوید که در ادامه انواع آنها مشخص شده اند.

  1. Cause and Solutions
  2. Direct Questions
  3. Agree vs. Disagree
  4. Advantages vs. Disadvantages
  5. Discussion

در نوع اول، از شما خواسته می شود دلایل یک مشکل تعیین شده را توضیح داده و راه حلی برای آن ارائه دهید. در نوع دوم، شما می بایست به دو سوال مستقیم با توجه به موضوع پاسخ دهید و نظر خود را ارائه کنید. در نوع سوم ، از شما خواسته میشود که با یک دیدگاه یا استدلال موافقت یا مخالفت کنید. در نوع چهارم، باید در مورد مزایا یا معایب و یا هردوی موارد یک موضوع مقاله بنویسید. و در نهایت باید درباره دو دیدگاه متضاد در رابطه با یک موضوع خاص بحث کنید. در تمامی انواع سوالات شما باید به طور مشخص نظر خود را ارائه کنید.

پاسخ شما برای تسک دوم ، باید در قالب یک مقاله چهار پاراگرافی ( یک مقدمه، دو پاراگراف بدنه و یک نتیجه گیری) قرار بگیرد. نوشتن کمتر از 250 کلمه در این تسک، مورد قبول نبوده و شامل پنالتی می شود. همچنین از نوشتن پاسخ‌های بیش از حد طولانی و غیر مرتبط به موضوع اصلی نیز باید پرهیز شود، زیرا در این صورت پاسخ‌ها مورد بررسی قرار نمی‌گیرند. ساپورت کردن ایده های اصلی در پاراگراف های بدنه اهمیت بسیار زیادی دارد و شما باید قادر باشید نظرات خود را به صورت کاملا منطقی و استدلالی در این پاراگراف ها بیان کنید و خواننده خود را قانع کنید که چرا به این صورت فکر می کنید و همچنین از موضوع اصلی خارج نشوید. در صورتیکه به اشتباه از موضوع اصلی خارج شوید و موارد دیگری خارج از حیطه سوال را جواب بدهید، پنالتی تحت عنوان Off-Topic  میگیرد و کسری از نمره شما کم خواهد شد. در نهایت با نوشتن یه نتیجه گیری منطقی، مقاله به پایان می رسد. توجه کنید که در پاراگراف نتیجه گیری ایده جدید و مثال ذکر نکنید. پاراگراف نتیجه گیری در حقیقت همان مقدمه لو رفته می باشد.

زمان بندی Writing

در آزمون آیلتس، زمان نگارش رایتینگ برای هر دو تسک به طور کلی60 دقیقه می باشد. 20 دقیقه مربوط به تسک اول  و 40 دقیقه مربوط به تسک دوم می باشد. مدیریت زمان در این آزمون اهمیت بسیار زیادی دارد. برای رسیدن به چنین هدفی لازم است تمرین و تکرار زیاد داشته باشید. پیشنهاد میشود که ابتدا تسک دوم را شروع کنید و پس از اتمام آن در 40 یا نهایتا 45 دقیقه، در انتها وارد نگارش تسک اول شوید و این بخش را در 15 الی 20 دقیقه به پایان برسانید.

نحوه ارزیابی و مهارت‌های لازم برای تسک‌های Writing

هر تسک رایتینگ در آزمون آیلتس به طور جداگانه ارزیابی می‌شود. ابتدا این مسئله مورد بررسی قرار می‌گیرد که آیا فرد آنچه که به وی ارائه شده را درک کرده است یا نه. همچنین پاراگراف بندی فرد نیز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. روانی کلمات و عبارات و برقراری انسجام و پیوستگی بین ایده های ذکر شده از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. دامنه واژگان نیز در این آزمون مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. اگر داوطلب توانسته باشد طیف وسیعی از واژگان و Collocations  مربوطه را در جمله‌های خود به کار ببرد، از ارزیابی این مهارت، به خوبی نمره قابل قبولی کسب می‌کند. تنوع ساختاری بالا و دقت گرامری نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و از مواردی است که در بخش رایتینگ آزمون آیلتس مورد اهمیت بسیاری است. استفاده از گرامر به صورت صحیح در این بخش مورد توجه است. فرد باید از گرامرهای صحیح و بجا و در عین حال متنوعی استفاده کند. به طور کلی می‌توان گفت پاسخ‌های تسک اول و دوم در موارد زیر ارزیابی می‌شوند.

  • فهم دقیق جمله موضوعی و نحوه جواب دادن به سوال (Task Achievement)
  • محدوده گرامری و دقت استفاده از ساختارها (Grammatical Accuracy)
  • منبع واژگانی متنوع و استفاده از Colloactions مناسب (Lexicons)
  • همبستگی جملات و استفاده از کلمات ربط مناسب (Cohesion and Coherence)

سیستم نمره دهی بخش Writing آیلتس

آزمون رایتینگ شما توسط متخصصان مجرب که دارای مدرک آزمون آیلتس هستند، تصحیح و نمره دهی می‌شود. ارزش تسک دوم آزمون رایتینگ دو برابر بیشتر از تسک اول می باشد. در واقع، برای اعلام نمره‌ی نهایی، نمره‌ی فرد در تسک دوم در عدد 2 ضرب می‌شود و سپس با نمره‌ی تسک اول جمع شده و در انتها بر عدد 3 تقسیم می‌شود. عدد نهایی، نمره‌ی فرد در آزمون رایتینگ آیلتس است. به عنوان مثال، فرض کنید یک فرد نمره‌ی .56 در تسک اول و نمره‌ی 7 در تسک دوم داشته است. به صورت کلی نمره‌ی این فرد طبق زیر محاسبه می‌‌شود:

 ۷=3 / (2*7) + 6.5

چگونه در Writing آزمون آیلتس نمره بالایی بگیریم؟

نکات مهمی وجود دارند که با اطلاع از آنها می‌توانید با بهترین شیوه‌ی ممکن در بخش رایتینگ آیلتس شرکت کنید و نمره‌ی قابل قبولی با توجه به سطح دانش زبان انگلیسی و تمرین خود در رایتینگ بگیرید. در ادامه، این موارد با ذکر جزئیات بررسی می‌شوند.

  1. درک درست از مطلب کلیدی ارائه شده درصورت سوال
  2. ساپورت ایده های اصلی در پارگراف های بدنه به کمک جملات و ساختارهای متنوع
  3. استفاده از دامنه واژگانی صحیح و بجا

از استفاده بیش از حد از کلمات تکراری خودداری کنید. اگر مجبور هستید دوباره این کلمه خاص را در پاراگراف خود بیاورید، بهتر است از معادل ، هم معنی و یا Collocation آن استفاده کنید. حفظ کردن بیش از حد کلمات متضاد و مترادف نیز می‌تواند برای شما ایجاد مشکل کند، زیرا ممکن است این کلمات را در جایگاه اشتباه استفاده کنید.

  1. استفاده مناسب از فعل های جمله با توجه به زمان های متنوع

بسته به موضوعی که در حال نوشتن درباره آن هستید، از فعل مناسب در زمان مناسب آن استفاده کنید. زمان این فعل باید به شکل صحیح در جمله شما ذکر شود. همچنین، استفاده از مواردی مثل ساختارها و زمان های درست و متنوع، جملات  Passiveو یا همان مجهول، جملات پیچیده، جملات شرطی ، فعل های مودال و Relative Clauses تسلط بالای شما را در گرامر نشان می دهد و در صورتیکه اشتباهات گرامری نداشته باشید، قطعا نمره بسیار خوبی میتوانید کسب کنید.

معرفی منابع برای بهبود Writing در آزمون آیلتس

منابع متعدد و متفاوتی وجود دارند که برای بهبود مهارت رایتینگ در آزمون آیلتس می‌توانند مورد استفاده قرار بگیرند. در ادامه، کتاب‌هایی که برای بهبود مهارت رایتینگ آیلتس بسیار مناسب هستند، معرفی شده اند.

  • Oxford English Grammar Course
  • Longman Student Grammar of Spoken and Written English
  •  English Grammar In Use (Upper-Intermediate) (Advanced)
  • IELTS Advantage: Writing Skill 
  •  Longman Academic Writing Series
  •  Collins Writing for IELTS
  •  Get Ready for IELTS Writing
  • Real Writing 
  • BARRON’S Writing for IELTS 

معرفی دوره‌های گروه آموزشی متقی آیلتس

یکی از مهم‌ترین موارد برای موفقیت در رایتینگ آزمون آیلتس، داشتن مربی حرفه ای و همراه متخصص است. فردی که با آگاهی کامل از شیوه و ساختار آزمون و با تجربه بالا از انواع سوالات و نحوه نگارش و نمره دهی آن، پیش از شما این مسیر را به خوبی پشت سر گذاشته باشد، می‌تواند در این زمینه مربی قابل اعتمادی محسوب شود. مجموعه متقی آیلتس به سرپرستی ژاله متقی توانسته دوره‌های بسیار باکیفیتی را به همراه جدیدترین و به روز ترین منابع در زمینه‌ی آموزش زبان انگلیسی و آمادگی آزمون آیلتس در اختیار شرکت کنندگان این آزمون قرار دهد. چنانچه متقاضی شرکت در آزمون آیلتس باشید، می‌توانید به راحتی با گذراندن این دوره‌ها، هر کدام از مهارت‌های چهارگانه‌ی خود را تقویت کنید. علاوه ‌براین، این امکان را دارید که بدون داشتن پیش زمینه و از ابتدای راه با گذراندن دوره‌های مختلفPre-IELTS  ما، برای شرکت در این آزمون آماده شوید. کافیست بخواهید، ما راه را به شما نشان می‌دهیم.

[df-form-login]